De komende weken kun je meedenken over de invulling van een stadspas. Op verschillende plekken in Den Bosch, Rosmalen, Vinkel en Nuland kom je hiervoor een oproep op viltjes tegen. Je vindt ze bij buurt- en wijkcentra en in verschillende horeca. Met de stadspas willen we dat iedereen van Den Bosch kan genieten.

Een pas voor iedereen

“De stadspas komt er voor iedereen in al onze wijken, dorpen en buurten, en voor mensen die Den Bosch bezoeken”, vertelt wethouder Marianne van der Sloot. “Met de pas krijg je toegang tot alles wat onze gemeente te bieden heeft: van gezelligheid tot een helpende hand. Zo krijg je met de stadspas straks bijvoorbeeld korting op sport en cultuur. De pas komt er ook om inwoners met een laag inkomen nog beter te helpen. Zij krijgen makkelijker toegang tot de hulp die er in onze gemeente voor hen is. Bijvoorbeeld om het inkomen (tijdelijk) aan te vullen.”

Andere steden

In Nederland hebben meer plaatsen al een eigen stadspas. Maar wie de pas kan gebruiken, is niet overal hetzelfde. Zo is de Amsterdamse stadspas er alleen voor Amsterdammers met een laag inkomen en AOW’ers. In Den Bosch wordt de pas, net zoals bijvoorbeeld in Rotterdam en Dordrecht, voor iedereen die er woont en voor mensen die er op bezoek komen. Er komt dus een breed aanbod van kortingen en hulp voor een groot publiek op de pas te staan. Samen met maatschappelijke organisaties en ondernemers zorgen we voor dat aanbod.

Jouw mening telt

Om een stadspas te lanceren, is een goede voorbereiding nodig. Daarom bereiden we dit jaar en in de eerste helft van volgend jaar de komst van de pas voor. Inwoners en bezoekers kunnen de stadspas in de loop van 2024 gebruiken. De voorbereiding doen we samen met verschillende organisaties. Zo gaan we bijvoorbeeld in gesprek met het netwerk van ‘s-Hertogenbosch tegen Armoede (STA), de Cliëntenraad sociale zekerheid, lokale ondernemers, maatschappelijke en culturele partners, én we kijken natuurlijk naar de wensen van inwoners. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Ga daarom naar www.bosschepas.nl, geef antwoord op acht vragen en laat ons daarmee weten hoe jij de stadspas wilt gebruiken.