Je hebt de afscheidsreceptie achter de rug en genoten van alle vrijheid die het met pensioen zijn in eerste instantie geeft en dan …….. denk je wat ga ik nu doen? Er zijn ook dingen weggevallen, contacten met collega’s bijvoorbeeld. Hoe pak ik dingen op? Wat verwacht ik van deze nieuwe fase in het leven en hoe ga ik daarmee om? Ik kan nu eindelijk de zolder eens gaan aanpakken en meer samen met mijn partner ondernemen maar er moet toch nog meer zijn. Hoe word ik gelukkig en gezond ouder?

Deze vragen zijn de rode draad in de nieuwe HEVO-cursus : Gezond ouder worden/ Met pensioen in Rosmalen. Een samenwerking van Farent en HEVO.  In 8-wekelijkse bijeenkomsten worden onderwerpen besproken als:

  • Wat betekent gezondheid voor mij en hoe draag ik daar aan bij
  • Wat vind ik belangrijk en waar wil ik echt mijn aandacht, kwaliteiten en energie inzetten
  • Hoe ga ik om met veranderingen
  • Hoe ziet mijn netwerk eruit en hoe houd ik contact met mensen om me heen
  • Wat is er allemaal te doen in Rosmalen en bij HEVO.

We doen dit in een groep van maximaal 12 personen. De leiding is in de vertrouwde handen van Moniek van Os van Farent. S-port en GGD werken mee. HEVO faciliteert en coördineert.

Deze cursus werd afgelopen winter voor de eerste keer bij HEVO gegeven. De cursisten waren enthousiast en gaven in de evaluatie onder andere aan: ik kreeg een bredere kijk op het invullen van de dag en de tijd, ik werd me ervan bewust dat me verwonderen mij dankbaar stemt, ik heb meer inzicht in wat ik nodig heb, wat ik ervan hoopte en verwachtte: hoe wordt je vitaal ouder, de ontmoeting en het praten met andere senioren over deze onderwerpen, ik heb doelen voor mezelf op kunnen stellen: wat wil ik wel en wat wil ik niet.

Geïnteresseerd? De cursus start op 10 oktober aanstaande en eindigt op 5 december. Op de middagen van 14 – 16.30 uur. In De Ontmoeting.

Meer informatie en aanmelden bij Tonny van Raaij, tonnyvanraaij@gmail.com telefoon: 0610167198