Het kwartet Ladies 2 zingt op Open Monumentendag zaterdag 9 september vanaf 14.15 uur bij monument De Noteboom, Hinthamerstraat 153, ‘s-Hertogenbosch. Dit kwartet is samengesteld uit het barbershopkoor Duketown Ladies. Zij zingen ook 4-stemmig en a capella om 14.15, 15.45 en 16.15 uur. Bij regen vervallen de optredens.

Woonhuis De Noteboom

Dit rijksmonument bestond van oorsprong uit twee panden, ieder met een voor- en achterhuis, waar rond 1500 de Alexianen of Celle-broeders waren gevestigd. Het linker huis dateert uit het eerste kwart van de 15e eeuw en het rechter huis uit het eerste kwart van de 14e eeuw. Op de plaats van het rechter voorhuis staat nu huis nummer 149. Mooie tuin met uitbouw boven het water van de Binnendieze. Zie: bit.ly/3PbuM8S

Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Open Monumentendag 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 september, het thema is Levend Erfgoed. Immaterieel erfgoed, of ‘Levend Erfgoed’, zijn de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer doorgeven. Voor ‘s-Hertogenbosch, zie: bit.ly/3EcjVoO

Ladies 2

Vanuit het barbershopkoor Duketown Ladies is het kwartet Ladies 2 gevormd. Zij zoeken meer uitdaging en doen dit op enthousiaste en originele wijze. Zij zingen 4-stemmig en a capella op een eigen, aparte en soms uitdagende wijze: pop, folk, rhythm & blues en mooie liefdesliedjes. Zij laten het close harmony-zingen volledig tot zijn recht komen. Het volledige koor Duketown Ladies zingt ook tijdens Open Monumentendagen op 10 september in de kapel op Begraafplaats Orthen vanaf 14.00 uur