Oss Cultureel en 412Media hebben i.s.m. Muzelinck een documentaire over de Schadewijk gemaakt. Met méér dan 50 bewoners in de hoofdrol. Op 16 september om 19.30u gaat ‘Dansend door de straten’ feestelijk in première. Hiervoor wordt een buitenbioscoop gerealiseerd bij het Cruyff Court.

Marjolein Buijs van Oss Cultureel en Thijs Verhoeven van 412Media zijn de wijk in gegaan om diverse bewoners te interviewen. In 2021 realiseerden ze voor de Ruwaard de documentaire ‘Liever niet alleen’.

Dit jaar gingen ze in de Schadewijk aan de slag met dit succesvolle concept.

“Voor de film interviewden we inwoners van de Schadewijk aan de hand van hun hobby’s. Waar krijg jij nu energie van? Een universele vraag, een vraag die voor elke cultuur en elke leeftijd te beantwoorden is. Het geeft de bewoners van de Schadewijk de kans om zichzelf in de spotlight te zetten als mens, in plaats van als bewoner van een wijk. En ook bij deze documentaire kom je er dan weer achter dat we uiteindelijk niet zoveel van elkaar verschillen. We willen dingen doen waar we blij van worden.” Aldus Marjolein Buijs van Oss Cultureel.

Op 16 september om 19.30u is de première. Neem je eigen stoel, een dekentje en gerust een kopje koffie mee. De filmvertoning is gratis toegankelijk voor jong en ouder en na afloop is er gezellige livemuziek.

Na 16 september is de film nog online te bekijken via www.osscultureel.nl.