Het aantal vrijwilligers van de Stichting Seniorenbus ’s-Hertogenbosch is gegroeid naar maar liefst 150. Bijna 20 % daarvan rijdt (ook) voor AutoMaatje. Na de officiële start op a.s. 1 april is het aantal deelnemers van AutoMaatje langzaam gegroeid.

Tot volle tevredenheid van deelnemers en vrijwilligers zijn er al allerlei verschillende ritten gemaakt. 62% had een medisch/verzorgend doel bv naar de ziekenhuizen in Nijmegen en Gorinchem, 28% was voor een sociaal bezoek zowel binnen de gemeente als ook daarbuiten.

ANWB AutoMaatje ‘s-Hertogenbosch is een vervoersservice vóór en dóór inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Minder mobiele inwoners (18+) en senioren van ’s-Hertogenbosch, Bokhoven en Engelen Rosmalen, Nuland en Vinkel kunnen hier gebruik van maken. De ritten worden verzorgd door vrijwillige chauffeurs. Die gebruiken hun eigen auto en ontvangen daarvoor een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 cent per kilometer. Plus eventuele parkeerkosten.

“AutoMaatje is nog niet genoeg bekend” aldus Marijke Boesten, projectleider/coördinator a.i. van AutoMaatje Den Bosch, “en dat is jammer omdat we mensen kunnen helpen die minder mobiel zijn er daardoor niet kunnen deelnemen aan tal van normale activiteiten. Alleen thuis zitten en niet in contact kunnen komen met anderen maakt mensen eenzaam. AutoMaatje kan een bijdrage leveren om dat isolement te doorbreken”.

AutoMaatje is er niet alleen om naar bv een ziekenhuis (buiten de gemeente) te gaan maar ook om eens bij een vroegere buurvrouw of familie die verder weg wonen op bezoek te gaan. Belangrijke voorwaarde is dat er geen andere vervoersmogelijkheid is voor de minder mobiele 18+ deelnemer.

Alleen een WA verzekering (aansprakelijkheidsverzekering personen) is daar voor nodig.

“Goed om te weten voor deelnemers is dat zij zich eerst moeten inschrijven voordat een rit kan worden aangevraagd. Een afspraak daarvoor kan telefonisch of via email worden gemaakt.” “We bezoeken de mensen thuis” vertelt Marijke, “het gaat immers om minder mobiele inwoners, dus dat is wel zo prettig voor hen. En we leggen dan uit wat er allemaal mogelijk is met AutoMaatje”.

 Prettig is dat het niet alleen om ritten overdag gaat maar ook ’s avonds en in het weekend zijn ritten met AutoMaatje Den Bosch mogelijk.

“Het is belangrijk dat een rit minimaal twee werkdagen van tevoren wordt aangevraagd en, indien mogelijk héél graag eerder zodat wij voldoende gelegenheid hebben om er een vrijwilliger voor te zoeken. Dat lukt meestal maar niet altijd. Daarom kunnen we helaas geen ritten garanderen”.

Aanmelden kan via 073 303 46 26, www.automaatjedenbosch.nl of info@automaatjedenbosch.nl. utoMaatje Den Bosch vrijwilligers staan klaar!