De Eindhovense formatie Reederij Overtuygt verzorgt op vrijdag 29 september een concert boordevol zeemansliederen bij kunstcafé De Artist in Lith.

Het zeskoppige a-capellakoor zingt authentieke liederen over het leven aan boord van de oude dwarsgetuigde zeilschepen tijdens de wilde vaart, de visserij of walvisjacht of op marineschepen. Frank Domburg, een van de zangers, licht toe: ’We zingen shanty’s, liederen die onder het zware werk, zoals het hijsen van de zeilen, werden gezongen.

Maar we zingen ook sea-songs die hoorden bij de ontspanning aan boord en we laten de hartstocht en melancholie – die karakteristiek zijn voor het leven van de vissers – horen in de fisherman ‘s songs. En drinkliederen staan natuurlijk ook op het programma. Een concert vol deining, meerstemmig, meertalig, over roemruchte daden, verdriet, heimwee en humor uit het zeemansbestaan’.

Vrijdag 29 september | Aanvang 20.15 | De Artist, Kerkstraat 1, Lith | Entree €12,50

Reserveren via info@deartist.nl of 06-20 50 48 58