Weener XL is het werk & ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Op zaterdag 7 oktober 2023 organiseren we een open dag. Dit is tevens de officiële opening van onze nieuwe locatie. Iedereen is vanaf 11.00 tot 16.00 uur welkom om kennis te komen maken en een kijkje te nemen in ons nieuwe gebouw.

Tijdens de open dag op zaterdag 7 oktober zetten we alle deuren open. Er is een uitgebreid programma met activiteiten. Bezoekers kunnen kennismaken met onze mensen, er zijn rondleidingen en er worden demonstraties gegeven bij diverse afdelingen, zoals bij Groenvoorziening en Post. Ook krijg je een kijkje in de keuken van kringloopwinkel Vindingrijk en het Participatiehuis, beide onderdeel van Weener XL. Uiteraard zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Natuurinclusief

Ons nieuwe onderkomen is met recht een van de duurzaamste gebouwen van ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Het gebouw is grotendeels gebouwd met herbruikbare en milieuvriendelijke materialen en is energieneutraal. Er is veel aandacht geschonken aan natuurinclusief bouwen, waarbij de natuur volop ruimte krijgt. Zo zijn er voorzieningen op het gebied van wateropvang en wordt er gewerkt aan bijenhotels, vleermuiskasten en veel inheems groen. Ook is een groot deel van het kantoormeubilair hergebruikt en opgeknapt, met hulp van onze kringloopwinkel Vindingrijk.

Aanmelden voor de open dag is niet nodig. Vanuit duurzaam oogpunt wordt geadviseerd om te voet, op de fiets of met het OV te komen.