Komend weekend, zaterdag 7 oktober, komt de bakfietsestafette in het kader van 100 jaar Rotary in Nederland naar ‘s-Hertogenbosch, de stad van Soete Lieve Gerritje.

Vanuit Boxtel wordt het estafettestokje om 12.00 uur bij de Petruskerk in Vught over gegeven aan Rotaryclub Vught. Vervolgens komt het om 13.30 uur bij Haanwijk in handen van de drie Bossche clubs (Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch, Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch Oost en Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West) waarmee het de Kick Off van de Boomplantdag 2023 markeert.

Om 14:30 uur is de bakfiets mét gouden schep te bewonderen op de Bossche Parade en worden de bijdragen aan de lokale maatschappelijke doelen gepresenteerd. Aansluitend vertrekt de karavaan naar een van die doelen: Voedseltuin Villanueva.

Rond 17:00 uur zetten leden van Rotary Den Bosch West de bakfietstocht vanaf Voedseltuin Villanueva voort met de afsluitende étappe van die dag naar de Vismarkt in Heusden. Het stokje komt aldaar in handen van Rotaryclub Heusden.

Kortom: Rotary maakt komend weekend de nodige meters voor het (lokale) goede doel. Fiets gerust mee!