Bij Koninklijk Besluit zijn mevrouw Jeanne Sanders-Smits (68) uit Rosmalen en de heren Rik Leenheers (45) en Erik Meegdes (49), beiden uit Den Bosch, benoemd tot Lid in de  Orde van Oranje-Nassau, waarvan de versiersels op zaterdag 14 oktober door burgemeester Mikkers zijn opgespeld tijdens de viering van het 50 jarig bestaan van de Bowling Vereniging  ‘s-Hertogenbosch.

Rik Leenheers is in 1996 toegetreden tot de jeugdcommissie van Bowling Vereniging Den Bosch en daardoor wekelijks betrokken bij de training van de jeugdleden en hij is o.a. ook nog de vaste coach van het eerste jeugdteam en was verantwoordelijk voor de organisatie van de competitie en activiteiten.

Mevr. Jeanne Sanders-Smits is o.a. penningmeester van SBBL en de Stichting Bossche Bedrijven League en sinds 2007 ook penningmeester van de Bowling Vereniging Den Bosch en penningmeester bij de Kleding- en Speelgoedbank Den Bosch waar ze daarvóór ook secretaris was.

Erik Meegdes is als vrijwilliger in 1990 gestart en later als commissielid bij de Nederlandse Bowling Federatie en was ook aanspreekpunt op het gebied van de jeugd en o.a. is sinds 2021 de organisator van de regionale jeugdcompetitie en van 1992 t/m 1997 ook jeugdtrainer en -coach bij Bowling Ver. Eindhoven.

Tekst en foto’s Ted van der  Loo