Tafel 4, de toepclub in ‘s-Hertogenbosch, viert op 26 oktober het 60-jarig bestaan. De leden van de club en overige belangstellenden mogen een mooie jubileum avond verwachten in de nazomer van dit jaar. “Het wordt een bijzondere bijeenkomst met diverse leuke Clinics en rondleidingen”.

Tafel 4 is een club met historie en werd in 1963 opgericht in Café Cosmopoliet in de Snellestraat door leden van het Koninklijk ‘s-Hertogenbosch Mannenkoor die na de wekelijke repetitie een kaartje leggen. En deze traditie bestaat dus nog steeds.

Naast hun streven de kennis en kunde m.b.t. dit kaartspel op serieus hoog niveau te hebben en houden is deze club uitermate goed in het oplossen van gemeentelijke, landelijke maar ook wereldproblemen. In de meeste gevallen worden deze op de gebruikelijke woensdagavonden binnen enkele minuten opgelost.

Korte historie

Tafel 4 begon in 1963 in Café Cosmopoliet en is nu al enkele tientallen jaren gevestigd het kleinste café van ‘s-Hertogenbosch ”Het Bonte Palet”, destijds beter bekend als “Willy’s Bonte Palet” en nu al meer dan 20 jaar bekend als: “Diederiks Bonte Palet” in de Hinthamerstraat te ‘s-Hertogenbosch.

Jubileumactiviteiten

De jubileum commissie (bestaande uit 4 personen) heeft een avond- vullend programma bedacht.

•             20.00 – 21.00 uur receptie

•             21.00 – 22.00 uur Toep workshop onder professionele leiding

•             21.00 – 22.00 uur Rondleidingen Kassiewijle

•             22.00 – 00.00 uur Liedertafel met 8-Zonder

 

Naast het edele spel van het “toepen” zal tijdens de workshop uitleg gegeven worden over de notatiewijze van de spelstanden. Met name de “scribus” ontfermt zich hierover zoals hij dat al vele jaren doet op de wekelijkse clubavonden. Daarnaast zal de belangstellende bezoeker ook kennis maken met “kassiewijle”, waar al vele jaren de overleden clubleden tijdens de kaartavonden herdacht worden. Dit gebruik is een wezenlijk onderdeel van de beleving tijdens de woensdagavonden.

De deur van het Bonte Palet staat open en Tafel-4 zal graag uw felicitatie in ontvangst nemen.