Het college investeert de aankomende jaren €2 miljoen in de Startersleningen. Hiermee bieden ze koopstarters een financieel zetje in de rug zodat passend en betaalbaar wonen ook voor deze doelgroep beter bereikbaar wordt.

De Starterslening is vanaf 16 oktober weer beschikbaar in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Deze lening is een aanvullende hypotheek boven op de gewone hypotheek en kan door koopstarters op de woningmarkt worden aangevraagd om het kopen van een eerste woning mogelijk te maken.

Met de Starterslening, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), kun je nét een beetje extra lenen voor het aankopen van je eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen wat je als woonstarter kunt lenen op basis van je inkomen en nodig hebt om de woning te kunnen kopen.

De eerste drie jaar geen maandlasten

De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste drie jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na drie jaar wel rente en aflossing. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid. De Starterslening is maximaal 20% van de koopprijs van een woning tot maximaal €30.000.

Meer informatie en aanvragen

Vanaf maandag 16 oktober is het mogelijk een aanvraag in te dienen. Wie een Starterslening wil aanvragen heeft toestemming van de gemeente nodig. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief. De aanvraag voor een Bossche Starterslening staat op de gemeentelijke website. Kijk op de pagina Huur- of koopwoning.

Mocht je nog vragen hebben kun je contact met ons opnemen via (073) 615 51 55.