Tijdens enkele dagen in Limburg was het eerste bezoek gericht aan een stukje wonderlijke natuur: de gemeentegrot Valkenburg waar de mergel is ontstaan in de tijd dat Zuid-Limburg nog aan zee was. Het gangenstelsel is door Romeinen met de hand gemaakt en het delven van mergel is rond het jaar 1950 gestopt bij de Blokbrekers.

Na een kort bezoek aan het Drielandenpunt in Vaals, werd ook nog een bezoek gebracht aan de Gulpener Bierbrouwerij, waar men sinds 1825 van hun vrijheid geniet om de smaak van het bier niet af te vlakken en te zoeken naar vernieuwde smaken en is men vrij om onder de naam “De Vrije Brouwer” een eigen koers te varen.
Dit werd duidelijk gemaakt tijdens de rondleiding door de brouwerij met na afloop een bierproeverij tijdens een gezellig samenzijn.

Tekst en foto’s Ted van der Loo