Modern, fris en sportief, zo ziet het nieuwe uniform van het ambulancepersoneel van de RAV Brabant Midden-West-Noord eruit. Op 18 oktober nemen zij afscheid van de oude uniformen en zijn zij in het straatbeeld te herkennen aan de nieuwe blauwe kleding met rode en fluorescerende accenten. Ook de centralisten op de meldkamers ambulancezorg in Bergen op Zoom en ‘s-Hertogenbosch dragen vanaf die datum het nieuwe uniform.

Voor mensen die ambulancezorg nodig hebben, zal het misschien even wennen zijn om ambulancehulpverleners niet meer in het gele pak te zien. Maar vanzelfsprekend kunnen patiënten blijven rekenen op de best mogelijke zorg.

De geelgroene ambulancekleding was inmiddels 20 jaar oud en had ingeboet aan herkenbaarheid. Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals is het belangrijk dat zij kleding dragen waaraan iedereen hen direct herkent. Daarom besloot de ambulancesector dat het tijd werd voor nieuwe, moderne, comfortabele kleding met een unieke eigen uitstraling. Op de nieuwe kledinglijn zit een patent, waardoor andere instanties deze niet mogen gebruiken.

Met de overstap van RAV Brabant Midden-West-Noord naar de nieuwe uniformen dragen nu alle ambulancehulpverleners in Nederland dezelfde kleding. Het nieuwe uniform moet ‘zorg met gezag’ uitstralen. Het ontwerp is van de Brabantse fashion designer Karin Slegers en de kleding is verzorgd door producent en wasserij Moderna.

De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant-Midden-West-Noord levert dagelijks hoogwaardige acute en niet-acute ambulancezorg voor 35 gemeenten in haar verzorgingsgebied. Met twee gezamenlijke meldkamers, ruim 750 medewerkers en meer dan 150.000 ambulanceritten per jaar behoort RAV Brabant Midden-West-Noord tot de grootste ambulancevoorzieningen van Nederland.

Foto’s: Wim Hollemans & Maria van der Heyden