De Efteling is de populairste Instagram hotspot van de provincie Brabant. De hashtag van de locatie van de Efteling werd al ruim 684 duizend keer gebruikt op het social media platform. Dit komt naar voren uit een analyse van Preply. Het online talenplatform deed onderzoek naar de bekendste Instagram hotspots.

De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags. De Efteling is hiermee zelfs de meest populaire Instagram hotspot van Nederland! Na de Efteling is de Beekse Bergen de populairste Brabantse bezienswaardigheid om te delen in de Instagram Feed. Het bekende safaripark heeft ruim 21 duizend hashtags.

PSV op vier

Naast de populaire attracties is de natuur ook erg geliefd in Brabant. Nationaal Park De Biesbosch staat namelijk op nummer drie van de top-vijf Instagram hotspots in Brabant. Het Philips Stadion, de thuisbasis van voetbalclub PSV, staat op de vierde plek, gevolgd door de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

Grootste hotspots van Nederland

Wanneer er Nederland breed gekeken wordt naar de populairste hotspots, dan staat de Efteling bovenaan. De hashtag #efteling werd al ruim 698.000 keer gebruikt op het social media platform. Na de Efteling is de Keukenhof het populairste uitje om te delen in de Instagram Feed. Het bloemenpark in Lisse werd met #keukenhof meer dan 595.000 keer genoemd. De Nederlandse top-drie wordt gecompleteerd door De Hoge Veluwe.