De Bossche goede doelen stichting “Brabantse hart in aktie” is tien jaar geleden door Samantha van Daal – Schriemer opgericht. Ze werd in haar werk voor de stichting ondersteunt door haar moeder Jacqueline. Zij zagen toen al in hun omgeving wat armoede en honger bij mensen deed.

Samen zijn ze vanuit huis begonnen om mensen in problemen te helpen met kleding en boodschappenpakketten. Zeven jaar geleden kregen ze dankzij de woningcorporatie Brabant Wonen de beschikking over een pandje aan de Geert van Woustraat 91, vlakbij het Prins Hendrikpark.

Inmiddels hebben bijna 500 individuen/gezinnen zich hier ingeschreven en kunnen hier regelmatig gratis kleding uitzoeken. In totaal maken meer dan 1000 minima  gebruik van de mogelijkheden van het weggeefwinkeltje. Inmiddels heeft Samantha naast haar gezin, een drukke baan en  vrijwilligerswerk en ontbreekt het haar aan voldoende tijd voor de stichting. Na tien jaar was het volgens Samantha ook wel tijd om het stokje van voorzitter over te dragen.

Ze had het afgelopen jaar al regelmatig contact met Frank de Bie, waarvan bekend is dat ook hij zich inzet in de strijd tegen armoede, honger en kansenongelijkheid. Hij is o.a.: de initiatiefnemer van de Facebook pagina “de Bolle Buikjes” met meer dan 1200 leden. Hier koken mensen regelmatig verse maaltijden voor mensen die het minder hebben. Na een aantal gesprekken waren ze het eens dat Frank de nieuwe voorzitter zou worden.

INFORMATIE OVER DE STICHTING

Brabantse hart in aktie stelt kleding, speelgoed, kleine huisraad beschikbaar aan mensen die hiervoor door (tijdelijke) omstandigheden geen geld hebben. Iedereen die voor kortere of langere tijd moeite heeft om in hun eerste levensbehoefte te voorzien kan zich inschrijven in de winkel aan de Gerard van Woustraat 91. De stichting krijgt van sympathisanten kleding, schoenen, speelgoed en andere producten/diensten om deze vervolgens via de winkel beschikbaar te stellen.

De winkel is inmiddels ook een MUP (menstruatie uitgiftepunt ) van het Armoedefonds. Cliënten kunnen hier gratis menstruatieproducten krijgen.

 

INFORMATIE OVER FRANK DE BIE

Frank is inmiddels gepensioneerd en in zijn werkzame leven vooral actief in de media.

Midden jaren negentig is hij een aantal jaren directeur geweest van de Bossche radio en televisieomroep. Hij was ook een tijdlang juryvoorzitter van het Oeteldonksche Kwekfestijn en in 1995 werd hij uitgeroepen tot “Bosschenaar van het jaar”. Frank wordt in zijn werk voor de stichting bijgestaan door de mede bestuursleden Ruud Broer en Ben Kersten.