Op de bijeenkomst voor nieuwe leden op 19 oktober werd het 3.000ste HEVO-lid bekendgemaakt, het is de heer Henk Broekhuizen geworden. Henk werd lid omdat zijn vrouw vond dat het tijd werd om iets te gaan doen nu hij met pensioen is. Ze hebben samen naar de mogelijkheden bij HEVO gekeken en er was van alles wat interessant lijkt. Daarbij komt dat iedereen in zijn omgeving lid is en hij het een goede club vindt. Dat hij de 3.000ste is, is een verrassing.

Voorzitter Frank van Beers heette Henk extra welkom en overhandigde hem een mooie bos bloemen in de HEVO-kleuren. HEVO is de grootste lokale seniorenvereniging van Nederland met nu al zelfs meer dan 3.000 leden. In een tijd waarin veel verenigingen het moeilijk hebben blijft HEVO maandelijks met rond de 20 leden groeien. Dat is enorm en laat zien dat HEVO ertoe doet in deze regio. HEVO biedt dan ook heel veel activiteiten en diensten aan op uiteenlopend gebied.

Belangrijkste missie van HEVO is om senioren actief deel te laten nemen aan de samenleving. Door meer dan 60 clubs (van beweging, tekenen, lezen, zingen, kaarten, dansen, biljarten tot lezen en fietsen), lezingen, concerten, reizen en presentaties op allerlei terrein, concerten, cursussen, ouderenadvisering, repair café, klussendienst en ledenvoordeel wordt een breed scala aan thema’s en activiteiten geboden om dat doel te bereiken. Belangenbehartiging is ook een belangrijk doel en daarvoor is HEVO prominent lid van het Seniorenplatform ‘s-Hertogenbosch.

Alle activiteiten zijn mogelijk omdat HEVO ruim 300 vrijwilligers heeft die alles begeleiden en coördineren. Elk jaar worden er weer nieuwe ideeën geboren en omgezet in een activiteit. Veel van de ideeën komen direct vanuit de leden zelf waardoor ook een sterke binding tussen leden en vereniging ontstaat. Henk Broekhuizen, het 3.000ste lid weet nog niet precies wat hij bij HEVO gaat doen maar heeft zich tijdens de bijeenkomst alvast opgegeven als vrijwilliger bij de klussendienst. Zijn vrouw, die ook lid is geworden, denkt aan Tai-Chi of Qigong. Henk wil even rondkijken en misschien eens een lezing of concert bijwonen. Deze eerste kennismaking vandaag is hem in elk geval goed bevallen. Ook benieuwd geworden naar HEVO? Kijk op www.hevorosmalen.nl