Stichting Goede Doelen ‘s-Hertogenbosch kijk terug op een mooie derde Lokale Goededoelendag in Huis73. Het was een inspirerende bijeenkomst van 35 lokale goededoelnorganisaties met mooie verhalen van onder andere Cor Unum, Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch, Huiskamer Bij Katrien, Voedselbank Den Bosch en het sociaal notariaat van Yvonne Vleeshouwers. Jan de Rond lichtte de geefmarkt en het geefgedrag in Nederland toe. Theo Verbruggen verzorgde het dagvoorzitterschap en de moderatie. Het leverde mooie anekdotes, tips en informatie op voor de aanwezigen.

Jan de Rond: “Vanuit de bevolking en het bedrijfsleven van ‘s-Hertogenbosch wordt jaarlijks zo’n 50 miljoen euro beschikbaar gesteld aan goede doelen via donaties, giften, nalatenschappen, sponsoring en loterijen. In de komende decennia zal dit gaan toenemen. Naar verwachting zal tussen 2020 en 2060 alleen al vanuit de bevolking zo’n 1,6 miljard euro weg gegeven gaan worden aan goede doelen, internationaal, nationaal en lokaal. De sympathie voor lokale goede doelen zal toenemen omdat ze bekender worden, dichtbij en betrouwbaar zijn.”

De derde Lokale Goededoelendag ‘s-Hertogenbosch werd mede mogelijk gemaakt door Stichting 1184, Huis73 en Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West.

Komende week start Goede Doelen ‘s-Hertogenbosch met de publiekscampagne STEUN LOKAAL!

Doe en trommel mee, zorg voor reuring en publiciteit! Lokale goededoelen zijn uw steun waard!