Nederland kent landelijk een dringende vraag vluchtelingen op te vangen. Ook wij helpen hierbij. Twee plekken zijn in beeld voor een meerjarige opvang van asielzoekers. Dat zijn:

– Pettelaarpark 90. Hier kunnen 250 vluchtelingen maximaal vijf jaar terecht. We onderzoeken of zij er vanaf 1 januari 2024 kunnen komen.

– Terrein Kruithoorn aan de Poeldonkweg. Het plan is hier 350 vluchtelingen op te vangen voor maximaal tien jaar. De datum wanneer vluchtelingen hier mogelijk opgevangen worden, is gepland derde kwartaal 2024.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is nu aan zet om de opvang te realiseren. Daarvoor moet zij nog verschillende stappen nemen.

Een ideale plek voor een meerjarige opvang is er niet. Maar deze plekken zijn goed in te passen.

In de buurt zijn verschillende voorzieningen die nodig zijn. Zoals onderwijs, openbaar vervoer en zorg. Zo betrekken we de vluchtelingen actief vanaf dag één en kunnen ze meedoen in onze gemeenschap.

Meer informatie hierover vind je op www.s-hertogenbosch.nl/azc

We begrijpen dat de komst van de opvangplekken veel inwoners bezighoudt. Heb je vragen? Kijk dan op onze website voor de veelgestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar vluchtelingen@s-hertogenbosch.nl of bel met 073-6 155 155 (werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur).