Na een spannende strijd in Residentie De Kentering werd zondag 5 november Morritz Peters (11) de nieuwe Jeugdprins van Zandhazendurp. Aan zijn rechterhand zal Milo van Dijk (9) gaan assisteren als zijn Adjudant en Tim Kersten (11) als ceremoniemeester.

Met elf kandidaten werd zondagmiddag gestreden om de fel begeerde titel. De elf deelnemers stelden zichzelf aan het begin van de middag voor door middel van een zelf gemaakt filmpje. Een voorstel rondje op een moderne manier dus wat vele leuke reacties uit de zaal opleverde.

Uit de elf deelnemers haalde de jury bestaande uit de nieuwe Prins Olaf d’n Urste, Adjudant Niels en Nick van Overdijk de Jeugdprins van vorig jaar drie kandidaten als kanshebbers voor de titel. Na een improviseer opdracht en wederom juryoverleg werd duidelijk dat Morritz Peters het komende carnavalsseizoen met de scepter over jeugdig Zandhazendurp zal zwaaien.