In een volle theaterzaal van Residentie “De Kentering” werd op zondag 5 november een nieuwe Jeugdraad gepresenteerd.
Maar voor het zo ver was, werden door de nieuwe Prins Olaf en   zijn Adjudant Niels diverse onderscheidingen en oorkondes aan diverse dansmariekes uitgereikt, waarna de nieuwe jeugdraads-leden zich, onder leiding van Raad van Elf-lid Naomi, moesten voorstellen aan het publiek om zodoende kans te maken voor de functie van Prins, Adjudant of Ceremoniemeester.

Ook de grote en kleine dansgardes lieten zien dat het wel goed zit    met hun voorbereiding op het naderende carnaval en zelfs de kweekvijver van de dansmariekes liet op een geweldige manier zien dat ze er al bijna klaar voor zijn om deel te nemen met carnaval.

De jury van deze middag was in goede handen van Prins Olaf d’n Urste, Adjudant Niels en de Jeugdprins van 2022, Nick d’n Tweede die uiteindelijk na rijp beraad 3 jeugdleden aanwezen die gingen strijden om de drie voornaamste functies in de Jeugdraad.

Uit die strijd werden uiteindelijk door de jury aangewezen:
Jeugdprins Morritz d’n Urste (Morritz Peters)
Adjudant Milo (Milo van Dijk)

Ceremoniemeester Tim (Tim Kersten)

 

Tekst en foto’s Ted van der Loo