Je kunt in Het Koffiehuis aan de Rosmalense Driesprong op dit moment niet alleen genieten van een kopje koffie, drankje, wat lekkers of iets te eten.
Je kunt er ook een speciale sfeer proeven! Die van een stukje Rosmalen -vanaf de Driesprong tot aan de Schoolstraat-  zoals het er in de periode van ongeveer 1930 tot 1950 uitzag.
Het is een fascinerende terugblik op een plein en Dorpstraat, waar op dit moment bijna niets meer van over is. Door enkele leden van de Heemkundekring weergegeven in een schaal van 1 op 100.
Het geeft de kijker de gelegenheid om zich voor te stellen, dat er vanuit Het Koffiehuis in die periode zicht was op het woonhuis – nu villa Fleurie- van de toenmalige burgemeester.
In een prachtig park met daaromheen zijn gemeentehuis, een bierbrouwerij en – waar nu het Vosje is – een woonboerderij. Ook de vele winkels, een kolenboer en karakteristieke woningen vallen dan op.
Daaronder, helaas in 1944 verwoest, een van Rosmalens oudste huizen, Hoff van Hollant. En … natuurlijk de jongensschool naast de kerk.
Het zal bij velen dierbare, nostalgische herinneringen oproepen. Met verhalen, die ook luisterende kijkers uit onze tijd een prachtige indruk zullen geven van wat ooit is geweest …