Herbruikbare tas meenemen tijdens het winkelen moet nieuwe norm worden!

Nu de Sint in het land is en de feestdagen in aantocht zijn, gaan we massaal weer op pad om te winkelen voor o.a. cadeaus en kleding. Nederland Schoon roept op om voortaan herbruikbare tasjes mee te nemen want uit onderzoek, gedaan in opdracht van Nederland Schoon, blijkt dat het meenemen van een herbruikbare tas bij het winkelen nog onbekend gedrag is.

Minder dan de helft van de volwassenen (45%) zegt altijd een opvouwbaar herbruikbaar tasje bij zich te hebben. In tegenstelling tot winkelen neemt 67% wel altijd een herbruikbare tas mee tijdens het boodschappen doen. Vooral onder jongeren van 13 – 17 jaar blijkt het meenemen van een herbruikbare tas onbekend gedrag.

Slechts 3% van deze groep heeft altijd een opvouwbaar tasje mee. Nederland Schoon vindt dat het meenemen van een herbruikbare tas de nieuwe norm moet worden om zo te voorkomen dat de plastic en papieren tasjes in het milieu belanden.  Nederland Schoon start dan ook een campagne waarbij Supporter van Schoon de ‘Tassus Meenemus’ het goede gedrag vertoont en iedereen moet aansporen om hetzelfde te doen.