Adem concerten: ‘Als mensen op een krachtplek tezamen komen, om liefdevol op hartsmuziek te ademen, kan de diepste heling plaatsvinden.’

Na een succesvol proefconcert in Berlijn, krijgen de Breathing Concerts een vervolg op een aantal krachtplekken in Nederland. Adrian Kuipers (componist van o.a. de ademmuziek op ademplatform TheBreathworkMovement.nl) kreeg een visioen om muziek en adem te combineren op krachtplekken zoals kerken en kathedralen. Niet alleen voor innerlijke heling, maar ook extern, de wereld in, dankzij de locaties. Adrian: “Kerken zijn vaak op leylijnen gebouwd en bevatten prachtige heilige geometrie. Het zijn perfecte klankkasten!”

De muziek is afgestemd op de verschillende ademtechnieken en tussen de ademsessies door improviseren de klanksjamanen Cornelia Dola Tulke en Bohodar Shved passend bij de ruimte, de mensen en ’t moment.

Het geheel begint met een aardingsoefening en trommelreis (reiniging), zoals dat al generaties lang gedaan wordt in oude sjamanistische culturen. Dit is de basis voor de verdere adem reis.

Tijdens het concert worden vier ademhalingstechnieken beoefend: hartcoherentie-ademhaling, pole-breathing (afgeleid van box-breathing), wave-breathing (geïnspireerd op de ademhaling van Wim Hof) en HaJa-ademhaling, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van de stem.

Sinds het begin der tijden zie je in verschillende culturen altijd dat mensen tezamen komen. Het was de belangrijkste bron van geestelijke en lichamelijke gezondheid. Er werd een ruimte gecreëerd waar elk individu zich gesteund voelde door de gemeenschap. In de huidige samenleving, die steeds meer digitaal georiënteerd is, zijn de Breathing Concerts een uitnodiging om de kracht van samenzijn te heractiveren. Om de kracht, van een groep die gelijktijdig liefdevol ademt, te ervaren. Om je te laten dragen, maar ook om de krachten in jezelf te activeren. Jouw adem, jouw stem.

13 December | 19.00 – 22.00  |  Mariakapel Coudewater  |  Berlicumseweg 8B, Rosmalen

shop.adriankuipers.com/nl/products/breathing-concerts-nederland-tour-dec-23