Zaterdag 9 december aanstaande kunt u weer genieten van de harmonieuze klanken van Bach bij Bach op Zaterdag. Vanaf 17.00 uur wordt in de Grote Kerk de cantate: Schwingt freudig euch empor (BWV 36)  uitgevoerd.  Met deze cantate, die door Johann Sebastian Bach gecomponeerd werd voor de eerste zondag van de Advent, leven we toe naar Kerstmis.

Naast het Bach Collegium ‘s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix treden deze middag vier solisten op: Yulietta Quevedo (sopraan),  Simon Heerze (countertenor), Henrik Enger Holm (tenor) en Einar Þór Guðmundsson (bariton).  Drie van de vier solisten zijn voor het eerst te zien en horen bij Bach op Zaterdag.

Traditiegetrouw opent en sluit Jamie de Goei de uitvoering met twee orgelwerken van Bach: Präludium in c-moll (BWV 546) en Fuge in c-moll, (BWV 546). Naast dit alles heeft Jeroen Felix nog twee muzikale verassingen voor u in petto.

De inleiding wordt verzorgd door Dr. Ruud Stiemer, predikant van de protestantse gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Zaterdag 9 december 2023  |  Aanvang 17.00 uur  |  Grote Kerk  |  Kerkstraat 20  |  ‘s-Hertogenbosch

 

Info en kaartverkoop: www.bachopzaterdag.nl