Thema: Het hart wordt niet dement

De spreker van deze avond, Huub Buijssen, laat zien hoe zwaar het is om door dementie steeds meer grip op het leven te verliezen. Tegelijkertijd laat hij zien dat tijdens het dementeringsproces niet alles verloren gaat maar dat belangrijke menselijke eigenschappen, zoals gevoelens en verlangens, behouden blijven. Juist kennis van wat niet verloren gaat, vormt de sleutel voor het behoud van contact en een prettige omgang. Aandacht zal er ook zijn voor de worstelingen, gevoelens en de behoeftes van de naasten van mensen met dementie, en hoe deze naasten zich daar zelf bij kunnen helpen. Huub Buijssen, wiens ouders beiden leden aan dementie is gezondheidszorgpsycholoog en ook schrijver, o.a. van het boek ‘Het hart wordt niet dement’.

Gastspreker: Huub Buijssen, gezondheidszorgpsycholoog en schrijver.

Praktische informatie:

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ‘s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de gespreksleiders:

Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en

Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76.

 

Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.