Mede dankzij haar uitgebreide netwerk heeft Cecile Potjes in haar prachtige huis in Rosmalen vanaf 2001 een plek gehad waar kunst en muziek samen gingen tijdens concerten en voordrachten, die in haar riante woonkamer werden georganiseerd, want volgens Cecile verbindt muziek mensen met elkaar en heeft ze met haar charisma vele kunstenaars uit de muziek- en literaire wereld in huis gehad.

In navolging van haar vader, die concertpianist was, organiseerde Cecile intieme concerten in haar woonkamer en het huiskamerconcert is altijd verbonden geweest aan haar jeugd, toen haar vader speelde op de vleugel in de woonkamer, met veel mensen om zich heen, ja en dat was gezelligheid, hetgeen zij met haar huiskamerconcerten heeft voortgezet, waar het grote publiek altijd heeft gediend als een demper in een kale ruimte.

Haar huiskamer werd regelmatig een ware concertzaal en dat was zeker het geval op zaterdag 9 december waar zanger Philippe Elan, vertolker van Franse chansons in Nederland, werd bijgestaan door Gregor Bak op de vleugel.

Zij waren de laatsten die al die jaren mochten afsluiten, voordat de deuren definitief in het slot vielen, nadat een volle huiskamer voor het laatst had genoten van vele chansons van o.a. Piaf, Brel en Aznavour, en een tijdperk werd afgesloten met een warm applaus voor gastvrouw Cecile Potjens.

Tekst en foto’s Ted van der Loo