Als Friezin kreeg Janneke, dagelijks als directeur–bestuurder te vinden op Zorgcentrum Annenborch, het carnavalsvirus niet direct met de paplepel ingegoten, maar haar schoonmoeder zorgde dat de aanhang goed ingeburgerd werd en ja, dat is toch vrij goed gelukt.

En dat zal Zandhazendurp wel gaan merken het komende carnavals- seizoen, want Janneke voegde zich op zaterdag 16 december bij het illustere gezelschap van 18 personen dat ooit ’t Elfde Jèske heeft gedragen en dat zal ze ook zeker met veel trots gaan doen.

Dankzij een verrassend telefoontje van Felix van den Nieuwendijk, ziet carnaval 2024 er voor Janneke toch anders uit, maar ze is zeker geen vreemde in het carnavalsgebeuren in Zandhazendurp, want jaarlijks wordt er met carnaval een carnavalsbingo georganiseerd door Ut Neij Clubke, dat bestaat uit o.a. oud-prinsen die zorgen dat bewoners en personeel van Annenborch een fijne middag hebben.

Tijdens de traditionele inauguratie in de Kentering mocht Janneke het felbegeerde jèske, dat al vele jaren is ingemeten en in elkaar  gezet door Mien van Zuijlen, dan toch eindelijk aantrekken.
“Het is voor mij echt een erebaan, want juist die sociale, lokale verankering is zo belangrijk”, aldus een trotse Janneke Pander.

Tekst en foto’s Ted van der Loo