De Hannus d’n Heiboer trofee wordt op carnavalszaterdag uitgereikt aan een persoon of vereniging die veel vrijwilligerswerk verzet in Rosmalen in het algemeen met het carnaval in het bijzonder. Dit jaar valt de eer te beurt aan ROS TV-Krant fotograaf Ted van der Loo.

De Hannus d’n Heiboer trofee werd in 1991 in het leven geroepen door Ex-prins Hannus d’n Urste (Jan van Hassel).  Op zaterdag 10 februari krijgt Ted van der Loo (79) uit handen van Prins Olaf d’n Urste de Hannus d’n Heiboer Trofee uitgereikt tijdens de officiële start van het carnaval in Zandhazendurp op De Driesprong. U kent Ted misschien wel als de fotograaf van ROS TV-Krant, altijd actief om Rosmalen en de evenementen zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Uiteraard zijn er meer vrijwillige verdiensten nodig voordat je de Hannus d’n Heiboer Trofee in ontvangst mag nemen!

Ted zijn eerste kennismaking met het carnaval in Zandhazendurp was als slagwerker bij Drumband Hintham. Met de Drumband werden de intochten in Rosmalen en Hintham muzikaal begeleidt. Ted werkte jarenlang in Residentie De Kentering achter de bar van Tedje’s Blue Bar en in Café De Kep. Toen het tijdens carnaval minder druk werd in de horeca is hij als bekkenist gaan spelen bij Hofkapel De Zandhazen waar hij later ook nog de grote trom heeft geslagen met de bekkens erbovenop. Hofkapel De Zandhazen werd Bende Gek en in 2017 is hij gestopt met het maken van muziek.

Hij pakte zijn hobby fotografie weer op en ging op pad voor ROS TV-Krant waarvoor hij momenteel per week zo’n 30 uur onderweg is. Ted: “Het in beeld brengen van het carnaval in Zandhazendurp is een van de hoogtepunten van het jaar. Ik kijk uit naar de grote optocht en de feesten in de horeca. Ik doe op deze manier iets wat ik graag doe en blijf zo lekker onder de mensen. Ik ben trots op wat ik in de loop der jaren opgebouwd heb. Vrijwilligerswerk neemt veel tijd in beslag en ik krijg er veel waardering voor terug. Het is een prachtige hobby die ik nog lang hoop vol te kunnen houden.”