Na een natte herfst hopen we allemaal op een winter met veel ijspret. Geniet samen van het natuurijs, maar: denk ook na over de risico’s en bereid je goed voor! Weet wat je moet doen als je zelf door het ijs bent gezakt. Weet wat je moet doen als een ander door het ijs is gezakt en niet meer uit het koude water kan komen. Koud water heeft een groot effect op het lichaam; door het ijs zakken kan acuut een levensgevaarlijke situatie veroorzaken. Reddingsbrigade Nederland doet altijd veel aan preventie, bij Redding Brigade Rosmalen hebben we hier tijdens onze laatste zwemmend redden les nog een schepje bovenop gedaan. Woensdagavond 20 december stond voor de jongste zwemmend redders in het teken van dit winterse thema. Hierbij hebben we ijsreddingen geoefend, wat moet je doen als je in het of misschien wel onder het ijs komt, hoe redt je iemand uit het ijskoude water.


Een groot deel van het zwembad werd afgedekt met een groot zeil met daarin de “wakken”. In het andere gedeelte werd een wak met ijs nagebootst. Bij meerdere zwemmers was de spanning af te lezen. Nadat er een aantal keer ervaren maakte de spanning plaats voor een glimlach en trots.
Ervaar hoe het is om onder het ijs te zwemmen op zoek naar een wak om boven te komen.
Onder toezicht van onze oudere lifesavers en instructeurs hebben de jeugdige zwemmend een mooie ervaring opgedaan.

 

Naast deze “koude” ervaringen was er ook leuk nieuws voor enkele van onze wedstrijdzwemmers.
Afgelopen weekend werd de selectie voor onze lifesavers bekend gemaakt. We mogen met trots zeggen dat 5 van onze lifesavers op de NK’s zo hard hebben gezwommen zodat de zijn geselecteerd voor het talententeam van Nederland.
Bij de aspiranten zijn Amber Kielen en Cas Strelitski geselecteerd. Voor de junioren B zijn Sophie Scholten, Emma van der Veen en Sam Geurts – van Kessel geselecteerd.  Een top prestatie dames, van harte proficiat!!

Meer info en voorlichting: Advies en tips voor meer veiligheid op natuurijs – RN
Ben je nieuwsgierig geworden, wil je een keertje komen kijken of wil je meer informatie, ook voor de ABC-zwemlessen, bezoek onze website www.rbrosmalen.nl of stuur een mailtje naar secretaris@rbrosmalen.nl.