De oudjaarswedstrijd in Weert is één van de vaste estafette wedstrijden waar de lifesavers van Redding Brigade Rosmalen aan deelnemen. De laatste wedstrijd van dit jaar en tevens voor een aantal zwemmers de laatste keer in hun huidige leeftijdscategorie voordat ze in januari overgaan naar een oudere leeftijdscategorie. Een laatste kans om geschiedenis te schrijven in de betreffende categorie, die kans hebben alle zwemmers met beide handen aangepakt. 

Er verschenen 3 Rosmalense ploegen op de startblokken. Zowel de aspiranten D-gemengd, C-gemengd als ook het meisjes C-team vandaag 4 team onderdelen. Ringvervoeren voor de D/ pop vervoeren voor de C, ringduiken voor de D/ popduiken voor de C, de wisselslagestafette en de lijnredding. De wisselslagestafette bestaat uit 4 verschillende zwemslagen, rugslag met stokje (dit stokje stelt het hoofd van de drenkeling voor en moet dus boven water blijven), vrije slag (meestal borstcrawl, want dat is het snelste), schoolslag (met je ogen boven water) en vrije slag met zwemvliezen. Afhankelijke van de categorie (aspiranten D of C) zwemt iedere zwemmer zijn of haar onderdeel 25 of 50 meter. 

De aspiranten D-gemengd, bestaande uit Samuel Robertson, Sjors van Beem, Cas Strelitski, Amber Kielen en Evi Vinkenborg zwommen zo hard dat ze het clubrecord van afgelopen jaar op de 4x 25m ringvervoeren verbraken. 

De meisjes C-ploeg (Maaike Hirink, Sophie Scholten, Emma van der Veen, Iris van Zoelen en Lotte Vorstenbosch) werden ongeslagen winnaar van deze wedstrijd. Op ieder onderdeel tikten zij als 1e aan.  Zij mocht het podium op de hoogste plek beklimmen. Een gouden medaille.

Naast deze gouden medaille zwemmen deze meisjes C op de lijnredding zo hard dat ze het clubrecord verbraken. Dit clubrecord stond al sinds 2012!!! Mooi prestatie dames. 

Ook de C-gemengde ploeg (Loek van Iersel, Lars Lemmens, Bram Hirink, Elise Scholten en Laura van der Veen) hebben hard gezwommen tijdens deze wedstrijd. Zij mochten in hun klassement een zilveren medaille in ontvangst nemen.

In januari wordt de nieuwjaarswedstrijd, welke ook in Weert wordt gezwommen, gehouden.

Dan zullen onze junioren en senioren aan de startblokken verschijnen.

 Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten! 

Zwemmend redden, ofwel in wedstrijdvorm Lifesaving is een leuke, afwisselende sport waar je als team en ook individueel voor traint en start op wedstrijden. Wil je een keertje komen kijken wat Lifesaving inhoud dan ben je van harte welkom. Stuur een mailtje naar secretaris@rbrosmalen.nl.