Ter gelegenheid van de 100e Bach op Zaterdag viert de Stichting Bach Cantates ’s-Hertogenbosch het jubileum op zaterdag 27- en zondag 28 januari met de uitvoering van de ‘Hohe Messe’ (Mis in b-kleine terts BWV 232) van Johann Sebastian Bach. De ‘Hohe Messe’ wordt uitgevoerd door het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix. Voor deze speciale gelegenheid selecteerde samenwerkingspartner het Internationaal Vocalisten Concours vijf solisten: Nikki Treuniet  (sopraan), Linsey Coppens (mezzosopraan), Gerben van der Werf  (countertenor), Peter Gijsbertsen (tenor) en  Vincent Kusters (bariton).

Voorafgaand aan de uitvoering van zaterdag zal Fleur Gräper-van Koolwijk, Staatssecretaris Cultuur  en Media een korte toespraak houden. Op zondag een korte toespraak door mr. Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant.

Vanwege het jubileum is er zaterdagmiddag om 15.30 uur een kort Bach-concert door stadsbeiaardier Joost van Balkom op het carillon van de Sint-Janskathedraal.

Beide dagen vindt er een voordracht plaats door de dichter des vaderlands, Ester Naomi Perquin,   met een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht.

Locatie: Grote Kerk | Kerkstraat 20  |  5211 KG  ’s-Hertogenbosch  |  Entree €  25,-

Info & kaartverkoop: www.bachopzaterdag.nl

Uitvoeringen Hohe Messe:

Zaterdag 27 januari – 16.00 uur  |  Zondag 28 januari – 15.00 uur