Onder het motto ‘Met HEVO op reis’ organiseert  HEVO voor senioren weer 2 prachtige dagreizen. Naar het museum Beeld en Geluid in Hilversum en naar de musical ‘Jesus Christ Superstar’.
Op 13 maart organiseert HEVO Rosmalen een nostalgische dagtocht naar museum Beeld en geluid in Hilversum en het Speelgoed en Oude ambachtenmuseum in Ter schuur. Bij Beeld en Geluid herbeleeft u de hoogtepunten uit de Nederlandse televisiegeschiedenis en maakt u een reis door de tijd langs al die onvergetelijke programma’s waar iedereen vroeger voor thuisbleef.
Van Willem Ruis tot Swiebertje en van ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ tot de caviarace van Fred Oster.
Met een interactief filmprogramma halen we herinneringen op aan de leukste momenten van ruim 70 jaar televisie.
De meest legendarische programma’s en momenten uit die tijd komen voorbij.
Herkenbare openingstunes en liedjes die u nog zó kunt mee neuriën, onvergetelijke gebeurtenissen die lijken als de dag van gisteren, hilarische sketches en heel veel bekende tv-gezichten van vroeger. Een bezoek boordevol prachtige hoogtepunten en herinneringen.
In de middag gaat de reis naar Terschuur. Na de lunch bezoekt u het grote binnen- en buitenmuseum Speelgoed en Oude Ambachten. Als u het museum binnenstapt, waan u zich letterlijk 50 jaar terug in de tijd. U reist langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Er is zoveel te zien. De middag zal omvliegen. Er lopen medewerkers rond aan wie u vragen kunt stellen. U bepaalt zelf wat u interessant vindt. Een feest van herkenning!
Op de terugrit wordt gestopt bij een restaurant voor heerlijk 3 gangen diner. Informatie en aanmelden voor 8 februari: Brigit de Laat, brigitdelaat@home.nl of 06-10 38 52 35 / 073-521 68 13 

Op zaterdagmiddag 6 april kunt u met HEVO Rosmalen mee naar de musical Jesus Christ Superstar in het Luxortheater in Rotterdam. Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilates), Alex Klaasen (Koning Herodes), Magtel de Laat (Maria Magdalena) en de beste talenten uit binnen- en buitenland.

 

De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen -samen met een live orkest- de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel.

Jesus Christ Superstar, het verhaal dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld en juist nu enorm actueel lijkt. De musical gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen.

 

En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

 

De voorstelling vangt aan om 15.00 uur, duurt 100 minuten zonder pauze. Op de terugweg geniet u van een lekker driegangendiner.

 

Informatie en aanmelden voor 18 februari: Rieki Plappert, ha.plappert@home.nl of 06-55 97 38 61 / 073-522 17 28