Zaterdagavond was de Zandhazenzitting de avond waarop de clubkes los gingen in creativiteit en doldwaze optredens. Onder het toeziend oog van Prins Olaf d’n Urste en Adjudant Niels trok een bonte stoet van clubkes over het podium van de Residentie de Kentering.

Onder leiding van presentator Hans (d’n buf) van Bussel werd het een avond met de nodige kwinkslagen en aankondigingen. Eerst was er een geweldig optreden van de grote dansgarde waarna Prins Olaf het woord nam om een 3-tal mensen in het zonnetje te zetten voor hun bijdrages aan het Carnaval.

Vervolgens moest loting uitsluitsel geven wie op deze avond het eerste mocht optreden, wat ging door middel van een aantal bollen wol uit elkaar te halen die ‘dur mekaar’ zaten.

Tonpraoter Hans Eijkemans had met zijn creatie als 100-jarige (inmiddels 120 jarige) de lachers al  heel snel op zijn hand.

Hierna ging het in snel tempo verder met geweldige dans door de dames van de dansgarde begeleiding gevolgd door de Mafklappers die de zaal verrasten met een heuse dans niet alleen met de meiden maar ook door de jongens.

De ‘saxofoon spelende’ dames uit alle clubkes hadden samen een nummer ingestudeerd en speelden de sterren van de hemel wat een geweldig applaus opleverde voor hun optreden.

De pauzes werden professioneel opgevuld door de muziek van DJ Pallee.

Daarna was het de beurt aan de Likkebaerden met een verkleedact en Hedde FF die wel toe waren aan een ‘snack’ wat door het publiek zeer gewaardeerd werd. Ook de goocheltrucs van de Képkes ging gepaard met veel applaus.

Een heet hangijzer is de verdwenen sleutel van de Likkebaerden residentie Rosmaelen en moest toch nog even doorgenomen worden om aan de eisen van de ontvoerders tegemoet te komen.
Hedde Ff had inmiddels voor een onderkomen gezorgd zodat ze niet in de kou hoefden te staan. Hilariteit alom toen de tent opgebouwd moest worden.

Als laatste was er een optreden van Raad van Elf waarna presentator Hans van Bussel samen met de hoogheid Prins Olaf d’n Urste afscheid namen van een dolle avond.

Tekst en foto’s : Herman Hubers met dank aan Corrianne van Hassel