Het is weer bijna zover, feest in Brabant. Met Carnaval voor de deur vroegen we jonge Brabanders naar hun plannen. Het beeld uit ruim 700 ingevulde enquêtes is vrij duidelijk: veel feesten en veel drinken!

Minstens 4 dagen feest

Negentig procent van de deelnemers aan de enquête wil Carnaval vieren. Ruim de helft is zelfs van plan om minstens 4 dagen op stap te gaan. Degenen die geen Carnaval vieren vinden het te druk, houden niet van de muziek of vinden dat er te veel wordt gedronken.

60% wordt waarschijnlijk dronken

Slechts 7% van de carnavalsvierders is niet van plan om alcohol te drinken. Een kleine groep (6%) drinkt wel, maar stopt op tijd. De meeste feestvierders verwachten aangeschoten of dronken te worden. Ongeveer de helft drinkt met Carnaval minstens 10 glazen alcohol per dag. De meesten gaan lopend of op een ‘gewone’ fiets naar huis als zij wat op hebben. 

Spijt

Ongeveer 1 op de 3 heeft in een dronken bui met Carnaval wel eens iets gedaan waarvan hij of zij later spijt kreeg. Ook heeft de helft weleens iets vervelends meegemaakt, zoals vallen of overgeven. Goede voornemens en tips om dat te voorkomen: voldoende eten, tussendoor water drinken en bij je vrienden blijven.