De recente uitbreiding van de fietsenstalling op station Rosmalen zorgt voor de voltooiing en officiële ingebruikname van het vernieuwde stationsgebied. Deze ontwikkelingen passen in de belangrijke stappen die we zetten om forenzen te verleiden een keuze te maken voor het OV en hiermee de A2 tussen Deil-Vught te ontlasten.

Wat is er nieuw?

Concreet gaat het om het uitbreiden van Parkeer en Reis (P+R)-voorzieningen achter Perron 3 met 44 plekken, dat brengt het totaal nu op 144 plekken, én het verbeteren van de kwaliteit van het parkeerterrein. Vanuit de achterzijde van Perron-3 is er een aantrekkelijke en veilige looproute naar het station gerealiseerd. Het aantal fiets-parkeerplekken is met ongeveer 250 plaatsen uitgebreid. Tot slot hebben we als gemeente geïnvesteerd in het verbeteren van het pleintje aan de voorkant van het station en zijn er extra maatregelen genomen om fietsendiefstal te minimaliseren, zoals het terugsnoeien van groen en het plaatsen van hekwerken.

Slim en schoon vervoer

De fiets en het openbaar vervoer als alternatief vervoer hebben een belangrijke rol als het gaat om schoon en duurzaam reizen. Maar ook als het gaat om de druk op de A2 tussen Deil-Vught te verminderen.

Het uitbreiden van de fietsenstalling en parkeerplekken bij station Rosmalen is dan ook één van de korte termijn maatregelen in het programma MIRT A2 Deil-Vught dat bijdraagt aan een bereikbare en leefbare gemeente én provincie.

Officiële ingebruikname en gratis services voor reizigers

Vandaag nam gemeente ‘s-Hertogenbosch, samen met partners, de gloednieuwe fietsenstalling en de uitgebreide P+R officieel in gebruik. Vanaf 07.00 uur ’s ochtends zijn automobilisten welkom geheten op het parkeerterrein achter Perron-3. Tijdens de feestelijke opening konden bezoekers niet alleen genieten van de nieuwe stallingen en de parkeerplaatsen, maar was er ook de mogelijkheid om kosteloos de bandenspanning te laten controleren. Ook de fietsers zijn daarbij niet vergeten: bij de fietsenstalling naast het station konden reizigers gratis hun fietsverlichting laten controleren en banden laten oppompen en was er koffie en thee. Zo zijn alle reizigers comfortabel en goed voorbereid aan hun reis begonnen.