Op zondag 14 april 2024 vindt het Grootste Gastvrije Keinderfeest van Nederland plaats in de Maaspoort. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Brabantse ondernemers en sportclubs. Het doel is om kinderen die door diverse omstandigheden hun kinderfeestje niet hebben kunnen vieren een onvergetelijke dag te schenken. Elk kind verdient namelijk een eigen speciale dag. Daarom worden deze Very Important Keinder verwelkomt op een festival vol actviteiten, lekkernijen en gezelligheid waarbij de Brabantse gastvrijheid centraal staat.

Initiatiefnemers

Het evenement wordt een warm hart toegedragen door diverse Brabantse ondernemers en sportclubs. Initiatiefnemer is Mark Boelens: “In Brabant staan we bekend om gezelligheid en gastvrijheid. Wij wilden heel graag met onze medewerkers iets van gezamenlijk vrijwilligerswerk organiseren, maar dan wel in een vorm die bij ons past. Toen ontstond al heel snel dit idee.”

Het evenement vindt plaats in de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. “We vonden het belangrijk om een gave locatie hiervoor te realiseren waar van alles mogelijk is van sport en spel tot een groot feest. Samen met de andere sponsoren gaan we in april een onvergetelijk evenement neerzetten voor de kinderen.” Zo organiseren FC Den Bosch en New Heroes een activiteit en wordt de locatie professioneel aangekleed door Verel. Het volledige evenement wordt gerealiseerd met sponsoring. “Wij hebben echt een mooie groep bedrijven verzameld die het evenement zeer waardevol ondersteunen. Sommigen in de vorm van een financiële bijdrage en anderen leveren hun producten en diensten om het evenement aan te kleden”.

Very Important Keinder

Er zijn ontzettend veel kinderen die door bepaalde omstandigheden hun kinderfeestje niet kunnen vieren. “Bijvoorbeeld een broertje of zusje die veel aandacht nodig heeft, een verhuizing, plotselinge scheiding of gewoon een jaar met heel veel pech. Wij brengen deze Brabantse Very Important Keinder en hun vriendjes samen op één evenement.”

Een persoonlijke partyplanner

Er worden 30 Very Important Keinder geselecteerd. Zij krijgen allemaal een eigen partyplanner waarmee ze hun droom kinderfeestje voorbereiden. Alle VIK’s mogen vijf vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen voor het Keinderfeest om er samen een onvergetelijke dag van te maken. Het Keinderfeest draagt alle kosten, zorgt voor passende uitnodigingen en activiteiten voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool.

Brabantse gastvrijheid

Maar wat is dan de link tussen gastvrijheid en het Keinderfeest? “Voor veel kinderen is hun kinderfeestje niet alleen een bijzonder moment, maar ook een eerste kennismaking met het begrip ‘gastvrijheid’. In Brabant begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om een kind welkom en gewaardeerd te laten voelen én kunnen we wel een feestje bouwen. Tijdens het Keinderfeest brengen we de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid samen op één groot festival”.

 Aanmelden

Ken jij een Very Important Keinder die een droomfeest verdient? Meld jouw VIK snel aan op onze website www.keinderfeest.nl.