Op vrijdag 15 maart om 19:00 uur speelt de nieuwste coproductie van breakdancecollectief 155 (bekend van Klokhuis) en Maas theater en dans in De Blauwe Kei, Veghel. Stuntkont (6 – 106 jaar) is de opvolger van CONTROLE, winnaar van de jeugdtheaterprijs Gouden Krekel 2023, én de eerste dansvoorstelling van 155 die óók is gemaakt voor kinderen. Want zoals altijd is de onvolwassen humor van de jongens van 155 voor alle leeftijden.

VETTE DRIFTBUI TEGEN VOLWASSENHEID

Terwijl de jongens amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Hoogste tijd voor Maas en 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om die humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: ‘djeez, zij zijn echt kinderachtig’. In een hilarische show vechten ze tegen het opgroeien en lappen alle volwassen regels aan hun laars.

Voor volwassen fans speelt de voorstelling in de avonden een R-rated versie (grof taalgebruik, kinderen alleen onder begeleiding).