In totaal 12 zwemmers deden mee, 1 aspiranten D-gemengd, 1 aspiranten C-jongens en 1 aspiranten C-meisjes. Meerdere zwemmers zijn dit jaar in hun nieuwe categorie gestart. Ook weren er enkele debutanten in de Lifesaving wedstrijden bij. Het was een gezellige wedstrijd, meerdere brigades,   waarvan 1 uit België, waren onze concurrenten.

Naast de 5 onderdelen welke voor het totaalklassement werden gezwommen, was er een extra onderdeel toegevoegd, de “super lifesaver estafette”. De aspiranten D zwommen hier 4x 25m, de aspiranten C zwommen 4x 50m. Bij de “super lifesaver estafette” zwemt de 1e zwemmer in vrije slag (meestal borstcrawl, omdat dat het snelste is), waarna hij of zij een aan het einde van de baan op de bodem liggende duikring opduikt. Deze duikring wordt doorgegeven aan zwemmer nummer 2, deze gaat 25m (voor de D) of 50m (voor de C) met de duikring zwemmen.

Zwemmer 3 staat op het startblok klaar met de torpedoboei om zijn of haar afstand te zwemmen. Wanneer zwemmer 3 aantikt dan wordt de torpedoboei doorgegeven aan zwemmer 4. Deze hangt, met zwemvliezen aan, klaar in het water. Zwemmer 4 zwemt met de torpedoboei weg, maar zwemmer 3 wordt dan “slachtoffer”, deze moet de torpedoboei vastpakken. Dit “slachtoffer” mag mee trappelen. Samen leggen ze de laatst 25 of 50m van dit estafette onderdeel af.

De wedstrijd liep lekker door, waardoor de ploegen als een malle aan de bak moesten. Even op adem komen, een slokje drinken en bijna weer door naar het volgende onderdeel. Tijdens de pauze wat meer rust, tijd om te eten en voorbereiding op de “2e helft”, nog 3 onderdelen zwemmen.

Van de 5 te zwemmen onderdelen telden de beste 4 gezwommen onderdelen mee in het klassement. Voor het 6e onderdeel, de “super lifesaver estafette”, was een apart klassement waarin de resultaten van de aspiranten D en C met allen jongens, meisjes en gemengde teams werden opgeteld.

De Rosmalense ploegen pakten helaas net mis op een podium plaats.

D gemengd 5e plaats
C jongens 4e plaats
C meisjes 4e plaats

In het totaal klassement van de “super lifesaver estafette” eindigde Rosmalen als 2e!

De goede behaalde resultaten, waar de zwemmers hard voor hebben gezwommen, zijn een mooie voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams wat begin april in Vlissingen wordt gezwommen.