Stedelijk wonen in het groen dicht bij de binnenstad? Natuurlijk kan dat in ’s-Hertogenbosch! We werken aan de ontwikkeling van het gebied rondom Station Oost, bij veel inwoners bekend van het stadion van FC Den Bosch en het Sportiom. Hier willen we voorzieningen en woningen bouwen, waarvan 70% van de woningen in het betaalbare segment.

De locatie op de hoek van de Hervensebaan en de Bruistensingel is een belangrijk voorbeeld, het voormalige KPN-gebouw. Eigenaar ABB gaat hier samen met een woningcorporatie zo’n 300 woningen nieuw bouwen, waarvan 225 sociale huurwoningen.

Op basis van verdere onderzoeken gaat de gemeente een concept ontwikkelkader opstellen voor de eerste fase van Station Oost en omgeving. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het gebied van het huidige transferium De Vliert. Binnenkort kunnen geïnteresseerden meepraten over de voorstellen voor deze nieuwe Bossche stadswijk.