Het beheer en toezicht op de zwemplassen in ’s-Hertogenbosch gaat anders worden ingevuld. Dit zal ingaan vanaf het strandseizoen 2024. Vanwege het teruglopen van het aantal geschikte strandwachten. Maar ook veranderde wettelijke eisen en aanpassingen in de voorzieningen.

In onze gemeente hebben we vier zwemplassen: het Engelermeer, de Oosterplas, de Zuiderplas en de Groote Wielenplas. Hier kan je genieten van een mooie dag aan het water. De zwemplassen zijn makkelijk te bereiken met de auto of fiets en de toegang is gratis.

Geen dagelijks toezicht

Vanaf het komende strandseizoen is dagelijks toezicht niet meer aanwezig. In het weekend, bij mooi zomers weer, is de Bossche Reddingsbrigade wel aanwezig bij de Oosterplas. Zij houden toezicht op het water. Zo kan er nog steeds onder toezicht in de weekenden gezwommen worden.

Gelijke voorzieningen

We werken als gemeente toe naar gelijke voorzieningen bij de vier zwemplassen. Denk aan de aanwezigheid van toiletten of douches, afvalbakken, een EHBO-koffer en een plek waar je eten en drinken kunt kopen. Ook zorgt de gemeente voor een veilige en schone zwemomgeving.

Zwemmen op eigen risico

Bezoekers van strandbaden zijn en blijven zelf verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid en die van anderen. Houd rekening met elkaar en de omgeving zodat iedereen zich prettig en veilig voelt. Door goed op elkaar te letten, zorgen we er samen voor dat de zwemplassen een plezierige plek blijven voor iedereen.