Heb je er ooit van gedroomd een instrument te bespelen, een  trompet, saxofoon, klarinet of een trombone?  Misschien krijg je al muziekles maar wil je graag met leeftijdgenoten samen spelen in een echt orkest. Geen ouderwetse muziek maar moderne muziek, filmmuziek etc.  Dat kan bij muziekvereniging St. Cecilia in Rosmalen!

Wij hebben verschillende mogelijkheden:

Blazers- of slagwerkklas

De blazers- of slagwerkklas is voor kinderen die nog nooit op een instrument hebben gespeeld. Je krijgt 12 weken les op een blaas- of slagwerkinstrument. De lessen worden gegeven door een docent van de muziekschool. Je krijgt van ons een instrument te leen. Zo kun je uitproberen of je het leuk vindt. Na afloop kun je ongeveer 5 noten blazen of een eenvoudig ritme drummen. Daarna kun je verder bij de Ministars of de slagwerkgroep. 

• De blazersklas wordt op woensdagmiddag gegeven in Perron-3. 

• De slagwerkklas is meestal op maandag in Perron-3.

Ministars

Na de blazersklas kun je verder bij de Ministars. Bij de Ministars leer je samen spelen. Om verder te komen krijg je ook les. De Ministars staan onder leiding van Sep Otten, onze dirigent voor de jeugd. Dit is de springplank naar de Youngstars, het jeugdorkest van St. Cecilia.

Slagwerkgroep

Heb je gekozen voor slagwerk, dan kun je samen spelen in de slagwerkgroep. Om verder te komen krijg je ook les. De slagwerkgroep wordt geleid door Tonn van de Veerdonk van Rhythm Impact.

Youngstars

Je hebt je instrument leren kennen, je kan noten lezen, je wil graag samen spelen en je snapt (ongeveer) de gebaren van de dirigent. Het is zover, je kan gaan spelen bij de Youngstars o.l.v. Sep Otten. Bij dit orkest kun je groeien en steeds beter spelen. Je ervaart het plezier en de gezelligheid van samen muziek maken. Om verder te komen, houd je ook les. De Youngstars is eventueel de springplank naar het grote Harmonieorkest van St. Cecilia.

Ben je nieuwsgierig en wil je eerst eens komen kijken en luisteren, dan kan dat natuurlijk ook. Je kan dan ook een paar keer meespelen als je wilt. Als je ervoor kiest om lid te worden van St. Cecilia kunnen de kosten van je muzieklessen deels worden vergoed door de vereniging. 

Lid worden kan via de website https://www.stcecilia.nl 

Als je eerst een keer wil langskomen of als je meer wil weten,  stuur dan een mailtje naar jeugd@stcecilia.nl   We hopen je gauw te mogen begroeten bij onze muziekvereniging!