SV De Kentering houdt op tweede paasdag, maandag 1 april, een Rapidschaaktoernooi: ‘Paasschaken’ Het open rapidtoernooi is voor club- en thuisschakers, die zin hebben om in 5 ronden rapid schaak de krachten te meten en een gooi te doen naar de beschikbare prijzen. Het gaat om 15 minuten per persoon per partij, 5 partijen per persoon volgens Zwitserse indeling. Maximum aantal deelnemers is 40, dus vol is vol.

De opbrengst van het toernooi is voor Vrienden van Cello (VvC). Deze stichting wil wensen van cliënten van Cello mogelijk maken. Wensen, die de clienten met de huidige financiële middelen niet of moeilijk zelf kunnen realiseren. Zo heeft VvC onder meer bijgedragen aan de aanschaf van duofietsen, muziekinstrumenten, een paard voor de manege op De Binckhorst en allerlei spelmateriaal.

SV De Kentering en Vrienden Van Cello hebben afgesproken samenwerking aan te gaan voor 5 jaar. “Wij vinden onze maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijk en willen daarom dit mooie doel graag voor langere tijd ondersteunen”, zegt David Bruggeman, de organisator van het Paasschaken bij SV De Kentering.

“En wij zijn er heel blij mee. Het vergroot onze bekendheid en we kunnen meer mensen blij maken”, reageert Ad van der Donk, bestuurslid van Vrienden van Cello. Het toernooi is in café-zaal D’n Beer, Dorpstraat 77 te Rosmalen en begint tweede paasdag om 13.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Deelname is gratis.