Met hun programma VAN DICHTBIJ vertellen rasmuzikanten Laura de Bekker en Edwin Schimscheimer over hun muzikale levensreis die begon in Brabant. Het duo zingt zelfgeschreven liedjes over herkenbare gebeurtenissen uit het dagelijks leven met als aanvulling een selectie uit tijdloos Nederlandstalig repertoire.

Laura studeerde Zang Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en speelde in jazz quartet ‘By Design’ en de band ‘FreeLance’. Ze was te zien in kleinschalige muziektheaterproducties, werkte mee aan de TV documentaire De Stem en was als vocal coach verbonden aan het TV- programma:   De Zingende Zaak.

Edwin is een veelgevraagd pianist, liedjesschrijver, componist, arrangeur en muzikaal leider. Hij begeleidde Willeke Alberti, René Froger, Petra Berger en schreef liedjes voor Willeke Alberti, Paul de Leeuw en Ruth Jacott. Ook maakte hij muziek voor het songfestival, tv-programma’s, series, reclames en dirigeert elke zomer het Kinderprinsengracht concert.

Sinds de ontmoeting tijdens hun werk op het Rotterdams Conservatorium maken zij samen muziek.

Laura met zang, gitaar, piano dwarsfluit en melodica. Edwin met zang, piano, gitaar en accordeon.

Laura de Bekker en Edwin Schimscheimer  |  Van Dichtbij

Vrijdag 12 april  20.15 uur  |  Kunstcafé De Artist, Kerkstraat 1, Lith

Entree 12,50  |  Reserveren info@deartist.nl