OJC zet in op het vergroten van de fysieke en operationele veiligheid op sportcomplex De Groote Wielen, en gaat werken met EHBO’ers en stewards.

EHBO’ers zijn geen overbodige luxe op een zo groot sportcomplex, waar elke avond vele kinderen trainen en waar in de weekenden honderden sporters actief zijn. Een ongeluk(je) of blessure zit dan in een klein hoekje.

De stewards moeten gaan zorgen dat de doorgang voor hulpverleners vrij blijft, zorgen voor rust en orde op het terrein, en contoleren op ongeoorloofd alcoholgebruik en bezit van vuurwerk. Bij wedstrijden van het eerste elftal komt daar toegangscontrole, fouilleren en het begeleiden van supportersstromen bij.

Tijdens trainingen kunnen ouders ingedeeld worden als vrijwillige EHBO-er; als zij toch hun kind brengen en halen, is het een kleine extra moeite die ervoor zorgt dat alle kinderen veilig kunnen sporten.

In de weekenden, als er wedstrijden zijn, zijn er zowel EHBO’ers als stewards.

 OJC zorgt dat geïnteresseerden een EHBO- en/of steward opleiding krijgen.

Zo zorgen we samen voor een veilig sportklimaat!

Bij interesse kun je contact opnemen met ed.vanlimbeek@ojcrosmalen.nl.