Redding Brigade Rosmalen is al jaren een bekend gezicht op nationaal niveau binnen de Lifesavingsport. Ook internationaal klimmen de Rosmalense Lifesavers steeds hoger in de diverse klassementen. Het is daardoor niet heel verrassend dat er jaarlijks een aantal jonge Rosmalense Lifesavers geselecteerd worden om deel te nemen aan de nationale talentengroep.

Sophie Scholten, 14 jaar en sinds januari naar een hogere leeftijdscategorie, was afgelopen december één van de geselecteerde Rosmalense Lifesavers voor de nationale talentengroep. Afgelopen week werden wij blij verrast door een telefoontje van de bondscoaches van Reddingsbrigade Nederland. Op basis van haar zeer goede prestaties op de Lifesaving wedstrijd in Dordrecht is Sophie geselecteerd om deel te nemen aan de nationale jeugdselectie tot 18 jaar van het Lifesaving Team Nederland.

Uit deze nationale selectie wordt het team samengesteld dat naar de Europese Jeugd Kampioenschappen gaat in Duitsland van 28 juni tot en met 5 juli. De Lifesavingsport is een sport die bestaat uit vele disciplines die zowel in het zwembad als op het strand en in zee wordt gezwommen. Dit vraagt enorm veel van de sporter, deze moet namelijk op veel verschillende gebieden kunnen uitblinken.

Denk hierbij aan hard kunnen zwemmen in het zwembad en in zee, sterk kunnen zijn om drenkelingen te kunnen vervoeren, maar ook goed kunnen hardlopen en sprinten om op het strand vooruit te komen. Redding Brigade Rosmalen is dan ook erg trots dat de bondscoaches in Sophie een veelzijdige sporter zien die op het hoogste niveau binnen de sport kan presteren en mogelijk namens Nederland uit mag komen.

Redding Brigade Rosmalen