FC Den Bosch moet het per direct stellen zonder de expertise van Yousuf Sajjad. De technisch manager, die sinds januari 2023 verantwoordelijk was voor het technisch beleid van de club, vertrekt vanwege persoonlijke omstandigheden.

Algemeen directeur Tommie van Alphen over het vertrek van Sajjad: “Yousuf heeft vanaf dag één knetterhard gewerkt om de club op sportief gebied verder te helpen. Hij stond voor de uitdaging om met een beperkt budget een competitief elftal samen te stellen. Tegelijkertijd heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de randvoorwaarden en een professionaliseringsslag in de voetbaltak van de club. De technische staf en spelers hebben veel gehad aan zijn vakkennis, ervaring en toegankelijke persoonlijkheid. Hij was altijd bereid collega’s, supporters en andere stakeholders mee te nemen in dat waar achter de schermen aan werd gewerkt en om dieper in te gaan op de plannen. Helaas is de bekroning van het verzette werk uitgebleven doordat FC Den Bosch de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie vooralsnog niet heeft kunnen ontstijgen. Maar bij het FC Den Bosch waarin Yousuf vorig jaar terecht kwam is winnen niet de enige graadmeter voor vooruitgang. Yousuf heeft de weg geplaveid voor zijn opvolger.”

Yousuf Sajjad: “Deze club en stad zijn de afgelopen anderhalf jaar een deel van mij geworden en daarom valt de beslissing om te vertrekken mij zwaar. Ik ben iedereen met wie ik het voorrecht had samen te werken, van staf en spelers tot de geweldige fans, dankbaar voor hun support en voor de ervaringen die ik met hen heb mogen delen. Voordat ik in januari vorig jaar in deze functie begon had ik een ontmoeting met alle aandeelhouders. Pas toen ik aan de slag ging besefte ik de enorme omvang van de uitdaging, omdat deze anders was dan mij was voorgespiegeld. Er moesten nieuwe, betere manieren worden gevonden om terugkerende problemen het hoofd te kunnen bieden. Zoveel was duidelijk en dat was een vereiste voor de uitdaging die ik heb aanvaard.

De afgelopen maanden heb ik gestreden om FC Den Bosch te beschermen tegen ongewenste invloeden. Mijn loyaliteit lag altijd volledig bij FC Den Bosch en bij doen wat het beste is voor de club. Vanwege persoonlijke omstandigheden is het voor mij nu belangrijk dat ik bij mijn gezin in Engeland ben. Deze club houdt altijd een speciaal plekje in mijn hart en ik wens FC Den Bosch alle succes in de toekomst. Het is écht een speciale club, met bijzondere supporters en er zijn gedeelde momenten die ik nooit zal vergeten. Heya Den Bosch!“

Sajjad ’s vertrek bij FC Den Bosch is abrupt, omdat de komende maanden in het teken staan van het samenstellen van de A-selectie voor komend seizoen. Het is niet logisch deze verantwoordelijkheid in de handen te leggen van een vertrekkend manager. De nieuwe portefeuillehouder technische zaken wordt daarom leidend in dat traject. FC Den Bosch verwacht de opvolger voor Sajjad op korte termijn te kunnen presenteren.

FC Den Bosch is Sajjad grote dank verschuldigd voor zijn nooit aflatende inzet voor de club. Iedereen bij FC Den Bosch wenst de sympathieke Engelsman veel succes in zijn verdere carrière.