Donderdag 4 april is er een Opiniecommissie Ruimte vergadering in Oss over het VKA (voorkeursalternatief). De raad gaat dan dit voorkeursalternatief bespreken en gaat kijken of er nog voorwaarden meegegeven kunnen worden (bv. over geluid, afstand etc..). 

Het windcollectief is er ook en zij hebben al aangegeven meer turbines te willen plaatsen omdat ze anders niet genoeg winst maken. Wij willen de raad ervan overtuigen dat ze hier niet in mee moeten gaan, dat we nog steeds geen windturbines in onze polders willen hebben en dat het nog steeds leeft onder de bevolking.

We gaan als Behoud Lithse Polder inspreken en daarnaast willen we een demonstratie houden voorafgaand aan de vergadering. We willen in de hal en eventueel voor het gemeentehuis gaan staan met bordjes met teksten en een rood knipperlicht op ons hoofd (rode lampjes van de wieken, (zorgen wij  voor). Je snapt dat dit niet goed overkomt als er maar 10 personen staan.

Daarom de vraag aan iedereen in de regio om ons donderdag 4 april niet in de steek te laten en om 18.00 uur voor het gemeentehuis te staan. Vraag je vriend/vriendin, zoon/dochter, vader/moeder, buurman/vrouw om mee te rijden en kom met een volle auto naar het gemeentehuis.

Samen staan we sterk.

Tot donderdag 4 april om 18.00 uur bij de parkeerplaats van het gemeentehuis in Oss!