In een viering van kunst, emotie en natuur, nodigen wij u van harte uit voor de opening van de langverwachte expositie van Marie-Thérèse Hanselaar. De tentoonstelling zal plaatsvinden op zaterdag 6 april om 15.00 uur in de bibliotheek in Rosmalen, gevestigd in Huis73, Perron-3 aan  de Hof van Hollantlaan 1. De expositie zal te bewonderen zijn tot en met zaterdag 4 mei, op doordeweekse dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Marie-Thérèse Hanselaar, een bekend gezicht in Rosmalen en ver daarbuiten, heeft haar sporen verdiend als beeldend kunstenaar, docent en voormalig ondernemer. Haar artistieke reis, gevormd door haar tijd in Rosmalen en daarbuiten, wordt prachtig belichaamd in haar werken, die zowel haar eigen lyrische en abstracte expressie als die van andere gerenommeerde kunstenaars omvatten.

Gedurende haar leven heeft Marie-Thérèse niet alleen haar eigen kunst gecreëerd, maar heeft ze ook vele anderen geïnspireerd door haar lesgeven aan de Kei en de Muzerij, stichtingen voor kunstzinnige vormgeving. Haar invloed strekte zich uit tot de oprichting van kunststichting Rosmalen in 1975, een testament van haar toewijding aan kunst en gemeenschap.

Haar werk, geïnspireerd door het lyrisch en abstract expressionisme, omarmt de kracht en emotie van elke penseelstreek. In haar monumentale aquarellen viert ze de onvoorspelbaarheid van de techniek, geworteld in de Action Painting en het Tachisme. Geïnspireerd door de Chinese inktschilderijen van haar collega Zhu Jun, transformeert ze haar impressies van de natuur tot poëtische composities van kleur en ruimte.

Marie-Thérèse Hanselaar (geboren in Tilburg, 1947) heeft haar opleiding genoten aan de Kunstacademie in Tilburg en verder gestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht – Kunst en Mediamanagement. Haar werken zijn verspreid over diverse collecties in Nederland en daarbuiten, en haar talent is internationaal erkend, met hoogtepunten zoals de Medaille d’Or op de Salon de Peintures et Sculptures in Bourbon les Bains.

Na jarenlang in Frankrijk te hebben gewoond en gewerkt, is Marie-Thérèse nu teruggekeerd naar haar roots in ’s Hertogenbosch, waar haar schilderijen te bewonderen zijn in haar atelier in Rosmalen

Mis deze buitengewone kans niet om de werken van deze uitzonderlijke kunstenaar te ervaren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marie-Thérèse Hanselaar via e-mail op marietheresehanselaar@gmail.com  of telefonisch op 0031 6 11 24 13 46. Haar atelier kan op afspraak bezocht worden: Atelier Boerderij Coudewater – Peter de Gorterstraat 7 – Rosmalen.