Wat je kunt bereiken als de Brabantse kunstenaars hun handen ineenslaan….

Na de viering van het 12,5-jarig jubileum vorig jaar, veel volharding, inzet en samenwerking door de jaren heen, begint 2024 goed voor stichting KuBra met diverse doorbraken!

Op zondag 21 april van 14 tot 16 uur wordt de vergrote en vernieuwde galerie van KuBra-Art Rosmalen officieel geopend door wethouder Mike van der Geld (o.v.b.)  onder het genot van een hapje, drankje en muziek en waar de doorbraken worden gepresenteerd.

De eerste doorbraak:

Rosmalen is blij met een echte galerie!

Na ruim 13 jaar eindelijk een volwaardige kunstgalerie, kunstkadoshop en workshopruimte in het centrum van Rosmalen! Het gehele pand naast de KuBra-Art Galerie Rosmalen is aan de expositieruimte toegevoegd, middels een letterlijke doorbraak tussen beide panden!

Het thuishonk van de stichting is naast de expositieruimte ook een samenkomstplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en buurtbewoners waar veel activiteiten kunnen en gaan gebeuren!

Onder leiding van Wilma de Turck, heeft het ‘Doorbraakteam’ (Wim Habraken, Pierre van Dijk en Cor van Opijnen) samen met een groot aantal kunstenaars vele uren besteed aan de realisatie.

In de galerie loopt de expositie ‘De Doorbraak’ en is er werk te zien van 13 Brabantse Kunstenaars. Ook zijn er kleinere kunstwerken van 16 regionale kunstenaars te bewonderen in de galeriewinkel.

Iedere 8 weken is er een nieuwe expositie in de galerie. De openingstijden van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur worden verruimd. Vanaf mei worden op zondagmiddag de deuren ook geopend voor de nieuwe informele ‘KuBra Kunst Borrel’, met veel kunst, aanwezigheid van kunstenaars, een goed gesprek over kunst en andere activiteiten.

De tweede doorbraak:

Het ‘hoofdkwartier’ is gezeteld in de Provinciehoofdstad, de gemeente ’s-Hertogenbosch. Van daar uit worden ook externe exposities door heel Brabant gerealiseerd. De aangesloten kunstenaars komen niet alleen uit de gemeente, maar uit heel Brabant.

KuBra geeft daarmee praktische en daadwerkelijke invulling aan de culturele hoofdstad.

Door het recent opzetten van een team ‘externe exposities’, bestaande uit enthousiaste aangesloten kunstenaars, zijn er dit jaar al 2 zeer succesvolle exposities gerealiseerd in Galerie de Verdieping in Moergestel en bij de Nispenhoeve in Prinsenbeek. De stichting is in overleg met weer nieuwe expositielocaties.

De derde doorbraak:

Vanuit de Provincie en de gemeente is dit alles niet onopgemerkt gebleven en heeft het stichtingsbestuur subsidies mogen ontvangen voor de Doorontwikkeling van de Stichting met name voor het aanstellen van een externe Marketingmanager om de bekendheid en kunstenaarspraktijken van de aangesloten Brabantse kunstenaars te vergroten en om door te kunnen groeien!

Naast de doorbraken zijn er ook nog andere activiteiten/evenementen gaande, waar veel aangesloten kunstenaars aan mee werken:

  • De Kunstmarkt ‘Montmartre’ Rosmalen op 2 juni 2024 is in voorbereiding, vorig jaar de grootste van Brabant en nu weer het streven.
  • Laagdrempelige en succesvolle kennismakingsworkshops worden gegeven door aangesloten kunstenaars/docenten aan de inwoners van Rosmalen e.o.
  • Community-art projecten worden door het jaar heen gerealiseerd, samen met de inwoners van Rosmalen worden er gezamenlijke kunstwerken gerealiseerd die permanent tentoongesteld worden in een publiek toegankelijke ruimte.

Contact:

Stichting KuBra

Achter de Driesprong 9 én 10

5241TK Rosmalen

stichtingkubra@gmail.com

06-38895119

www.stichtingkubra.nl