Een familielid dat plots vanuit een vreemd nummer om geld vraagt, een politieagent die pinpas en pincode opeist… verdacht, maar toch overkomt het de beste. Theater van de Stad en Rabobank Oss Bernheze slaan de handen ineen om op woensdag 8 mei in het Theatercafé een grappige én nuttige productie te presenteren over deze zogeheten babbeltrucs.  De kaartverkoop is gestart via de website van het theater.

Omdat cybersecurity en privacy steeds dringendere onderwerpen worden in een sneller bewegende en toenemend digitale wereld, halen Theater van de Stad en Rabobank Oss Bernheze samen deze relevante productie naar Oss. “Bij Rabobank willen we bijdragen aan een inclusieve samenleving”, vertelt Caroline van den Heuvel (teamlead Dagelijkse Bankzaken Rabobank). “We vinden het belangrijk dat ouderen zelfstandig kunnen blijven bankieren. Dat moet veilig kunnen. Omdat criminelen actief blijven, brengen we babbeltrucs geregeld onder de aandacht, onder andere met filmpjes en via onze website. Deze voorstelling is weer eens iets anders; het is echt een uitje!” Theatergezelschap Trap er niet in! maakt al jarenvoorstellingen over babbeltrucs. Met korte scenes die uit het leven gegrepen zijn, nemen zij het publiek mee naar alledaagse situaties waarbij mensen voor de gek worden gehouden. De spelers laten op humoristische wijze verschillende babbeltrucs de revue passeren en leren de bezoekers hoe ze zich hier tegen kunnen wapenen. Na afloop zijn medewerkers van Rabobank aanwezig om eventuele aanvullende vragen te beantwoorden. Een leerzame én leuke middag om onduidelijkheden en mythes voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen!

Samen optrekken
“Het is ook niet voor het eerst dat we samenwerken”, vertelt Lobke van der Sanden (Programmeur Theater van de Stad). “Eerder hebben we talentendagen georganiseerd voor jongeren. Ook dat was een idee van Rabobank. Wat ik bij Trap er niet in heel mooi vind, is dat we echt samen met Rabobank optrekken om te zorgen dat de voorstelling er komt. Als ik suggesties krijg uit de samenleving, leunen mensen doorgaans op mij. Nu is het echt fifty fifty. Wij regelen praktische zaken als de kaartverkoop en de techniek, Rabobank zorgt voor informatie over veilig bankieren en publiciteit. Zo vergroten we gezamenlijk de maatschappelijke relevantie van de productie.”

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor Trap er niet in! | Babbeltrucs op woensdag 8 mei om 14.00 uur in het Theatercafé van De Lievekamp, zijn voor € 5,00 te koop via www.lievekamp.nl en aan de Theaterkassa. Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 66 76 76. Voor leden van Rabobank Oss Bernheze is het mogelijk om twee vrijkaarten reserveren met een speciale kortingscode uit de Rabo & Co.